LINQPad driver voor MS Access

2 december 2013 - 16:00
Microsoft heeft in 2008 Language-Integrated Query (LINQ) geïntroduceerd. Vrij snel hierna kwam Joseph Albahari met zijn programma LinqPad, een klein maar zeer veelzijdig tooltje om middels Linq een SQL-Server database te benaderen en scripts uit te voeren. Inmiddels zijn er voor diverse databases uitbreidingen gemaakt zoals MySQL, Oracle en SQLite.

Wij krijgen echter nog regelmatig vragen van klanten die betrekking hebben op een MS Access database. Deze databases zijn dikwijls van 'tooltje' uitgegroeid tot een belangrijke spil binnen het bedrijfsproces. Het beheer van een MS Access database is echter zeer lastig. 

Om sneller op de vraag van de klant met betrekking tot data en queries in MS Access databases in te kunnen spelen, heeft DNM een LINQPad driver voor MS Access ontwikkeld.

Met behulp van deze Microsoft Access Data Context Driver kunt u zonder configuratie met behulp van LinqPad linq en lambda queries uitvoeren op MS Access databases (*.mdb en *.accdb). Hiermee kan je snel voorzien in de informatie behoefte van de gebruiker.

Nieuwsoverzicht

Neem contact met mij op